MKH Series

Oppdag lydens sjel

Høyoppløselig digital opptaksteknologi er kun smart når mikrofonen klarer oppgaven. De nyeste no-noise mikrofonene fra Sennheiser MKH-seriene klarer absolutt det. Utelater ingenting og tilføyer ingenting til selve lyden er disse seriene med sannhets-elskende kondensator mikrofoner laget for høye krav til profesjonelle studio produksjoner, innendørs og utendørs. Spesielt designet for utendørs bruk er MKH 8060 – en film, dokumentar og ENG spesialist – og MKH 8070, utviklet for store sportsbegivenheter og kringkasting. Nå kan du fange opp den overveldende atmosfæren til en sportsbegivenhet, eller den inspirerende opptredenen til et kirkekor eller den triumferende lyden til et orkester av verdensklasse i full Sennheiser MKH-kvalitet.

Vi gir klasse til det klassiske

High-tech med en sterk sans av håndverk kommer med MKH klassikerne og MKH 800 og 8000 seriene. Førsteklasses no-noise mikrofoner har en bred frekvensrespons og dynamisk rekkevidde, samt funksjoner som fem forskjellige måter å bli plukket opp.

Go to MKH 800 Gå til MKH 800

Vi gir klasse til det klassiske

Lyden av action

Overraskende liten for en profesjonell gun mikrofon vil MKH 8060 gi deg kvalitetslyden som matcher de spennende bildene dine. Om det er en spillefilm, dokumentar eller ENG.

Gå til MKH 8060

Lyden av action

God sport

Den utmerkede direktiviteten og lineariteten gjør MKH 8070 til din ideelle partner for store kringkastninger og sportsbegivenheter. Pga. det utpregede opptaksmønsteret vil den pålitelig fange opp det magiske øyeblikket, til og med på avstand.

Gå til MKH 8070

God sport

Opptaksmønstre til MKH-seriene

Disse bildene gir en idé om den romlige distribusjonen av sensitivitet til de forskjellige mikrofontypene.

Omni-direksjonal

Det omni-direksjonelle mønsteret tar opp lyden fra alle retninger. Det er den ideelle karakteristikken for å ta opp store lydkilder. Til og med for nære oppmikking-teknikker er det ingen overflødig briljans eller nærhetseffekt. Dersom den akustiske atmosfæren ikke er for reflektiv, så gir dette direksjonale mønsteret veldig imponerende opptak.

Gå til MKH 800 Twin Gå til MKH 8020 Gå til MKH 800

Omni-direksjonal

Wide cardioid

Wide-cardioid er et mønster som ligger mellom omni-direksjonal og cardioid. 10 dB bakre demping forårsaker en moderat lydreduksjon og en bra etterklang balanse ved større opptaksdistanser, spesielt i rom som ikke har perfekt akustikk. Som omni-direksjonal er wide-cardioid mønsteret ideelt for større lydkilder. Den bruker mindre bassfokus når den brukes for nær oppmikking enn cardioid mønsteret.

Gå til MKH 800 Twin Gå til MKH 800 Gå til MKH 8090

Wide cardioid

Cardioid

Det er det mest brukte direksjonale mønsteret, passende for mer eller minder enhver bruk. Det reduserer bidraget av etterklang akustikk. Dette er til hjelp i rom med dårlig akustikk eller dersom forstyrrende lyder oppstår, spesielt bakfra.

Gå til MKH 800 Twin Gå til MKH 800 Gå til MKH 8040

Cardioid

Super-cardioid

Mer akutt direktivitet fra super-cardioid mønsteret gir høyere demping av lyd fra siden enn cardioid mønsteret. Det reduserer potensialet for akustisk feedback, for eksempel på scenen hvor høyttalerne er plassert nær kanselleringsvinkelen til super-cardioid (120°). Pga. den høye laterale dempingen (10 dB), er super-cardioid ofte foretrukket for opptak eller for å fremheve solister, hvor kravene om lateral akustikk separasjon er høyere. Nærhetseffekten er mer tydelig enn cardioid mønsteret.

Gå til MKH 800 Twin Gå til MKH 800 Gå til MKH 8050 Gå til MKH 50

Super-cardioid

Figur-8/bi-direksjonal

Med komplett kansellering av lateral lyd er figur-8 mønsteret spesielt passende for separasjon og støttende for tilgrensende lydkilder, f.eks. individuelle instrumenter eller grupper av instrumenter i et orkester. Også forvrengning av primært ekko fra gulv eller tak og assosierte kam-filter effekter kan reduseres effektivt. På grunn av det symmetriske designet til den akustiske MKH transduseren er figur-8 mønsteret den mest nøytrale karakteristikk tilgjengelig. Men nærhetseffekten er enda mer tydelig enn med supercardioid mønsteret.

Gå til MKH 800 Twin Gå til MKH 800 Gå til MKH 30

Figur-8/bi-direksjonal

Lobar

Enda mer akutte, direktive mønstre kan oppnås med det akustiske interferens prinsippet som benyttes i "shotgun" mikrofonene. Interferens metoden er bra for mellomstore og høye frekvenser, avhengig av lengden til interferensrøret og lengden til mikrofonen. Ved lave frekvenser synker interferenseffekten, og direktiviteten går over til super-cardioid karakteristikken. MKH-seriene tilbyr shotgun mikrofoner med forskjellige lengder for alle slags opptak.

Gå til MKH 8060 Gå til MKH 416 Gå til MKH 8070

Lobar

Newsletter subscription