AMBEO VR Mic

Med AMBEO VR Mic blir det like enkelt å ta opp romlig lyd som det er å lage vanlige stereoopptak. Du trenger ikke å sette opp mange mikrofoner – og sparer derfor tid, penger og arbeidskraft. Når du bruker AMBEO VR Mic vil du dessuten aldri mer trenge å legge til annen lyd i miksen for å oppnå fantastisk 3D-lyd.

Article No. 507195

NOK 14,200.00
inkl. MVA
33rd Annual NAMM #TECAwards award logo
AMBEO VR Mic
NOK 14,200.00
inkl. MVA

Viktigste produktegenskaper

Overfør den virkelige opplevelsen

AMBEO VR Mic er enkel i bruk og er en ambisonisk mikrofon utstyrt med fire matchede KE 14-kapsler i et tetraedrisk opplegg, og er spesialkonstruert for 360° romlig lydinnspilling. Med denne spesielle konstruksjonen kan du fange opp lyden som omgir deg, fra ett enkelt punkt. Resultatet blir en helt sfærisk ambisonisk lyd som matcher din VR-video eller det sfæriske 360°-programmet.

Overfør den virkelige opplevelsen

En juvel i ditt kjede for hi-end VR-lyd

AMBEO VR Mic er ment å fungere sammen med spesialisert hi-end program- og maskinvare. AMBEO VR Mic er ideell sammen med for eksempel feltopptakere som Zoom F8, digitale arbeidsstasjoner for lyd som Avid Pro Tools HD eller Cockos Reaper og binaurale dekodere f.eks. fra Noise Makers. Den har utganger via HMD, VR Game Engine eller 360°-plattformer for sosiale medier.
Les mer om Sennheisers program Certified for AMBEO.

En juvel i ditt kjede for hi-end VR-lyd

Få fordelene med en konstruksjon utviklet spesielt for deg

Ved hjelp av programmet VR Creators har Sennheiser helt fra starten av sørget for å involvere proffene i bransjen – i sin realisering av AMBEO VR Mic. Derfor utviklet vi en omfattende produktpakke med en hel del smart uttenkt tilbehør. Disse vil gi deg en jevn arbeidsflyt – ikke minst A-B enkoderprogramvaren som fungerer som en plugin som helt sømløst integreres i post-produksjonsprosessen.

Få fordelene med en konstruksjon utviklet spesielt for deg

Ambisonics – teknologi som gjør at du kan forme lydens framtid

Ambisonics er en flerkanalsteknikk som muliggjør at man sfærisk kan fange inn lyd fra alle retninger, i ett punkt i rommet. For avspilling gjengis denne framstillingen binauralt, slik at du virtuelt kan rotere orienteringen av perspektivet i alle retninger, horisontalt og vertikalt.
Ambisonics støttes også av alle de store postproduksjons- og avspillingsverktøyene på markedet i dag. Dette gjør ambisonics til det riktige verktøyet for Virtual Reality og alle andre programmer som involverer 3D-lyd. Et verktøy for å skape nye verdener av lyd.

Ambisonics – teknologi som gjør at du kan forme lydens framtid

AMBEO A-B-format konverter-plugin

Kapslene i Sennheiser AMBEO VR Mic leverer A-format, en rå 4-kanals output som må konverteres til et nytt sett med 4 kanaler, Ambisonics B-format. Dette gjøres med en spesialdesignet Sennheiser AMBEO A-B formatkonverter-plugin, som leveres som gratis nedlasting for VST-, AU- og AAX-format for din foretrukne Digital Audio Workstation for PC og Mac. B-format er en W-, X-, Y- og Z-representasjon av lydfeltet rundt mikrofonen. W er summen av alle de 4 kapslene, mens X, Y og Z er tre virtuelle åttetalls mikrofonmønstre som representerer foran/bak, venstre/høyre og oppe/nede. Derfor kan en hvilken som helst retning fra mikrofonen oppfattes av lytteren under avspilling av Ambisonics B.

Last ned nå Last ned nå

AMBEO A-B-format konverter-plugin

Sennheisers kvalitet gir deg sinnsro

Sennheiser har en 70-årig historie som et pålitelig og innovativt selskap som utvikler profesjonelle mikrofoner av beste sort med høykvalitets kapsler. Det gir deg all mulig grunn til å forvente mye fra merket Sennheiser: pålitelige og robuste produkter, konstruert i Tyskland. Vær trygg: Vi leverer – og gir også førsteklasses kundestøtte for alle våre produkter samt 2-års garanti.

Sennheisers kvalitet gir deg sinnsro

AMBEO Blueprints

AMBEO Blueprints gir en rask veiledning i hvordan man spiller inn og mikser live musikk for å kunne levere en lydopplevelse i 3D på hodetelefoner eller høyttalere. Produksjon av omsluttende lydinnhold er en ny og voksende kunstart.

Les mer

AMBEO Blueprints

Hva er med i esken?

 • AMBEO VR Mic
 • Balansert splittkabel 4x XLR 3-pinners
 • Rycote fleksibelt oppheng
 • Skumvindhette
 • Proprietær A-B enkoder som VST-plugins (Mac OS X og Windows) og AAX-plugins (Mac OS X)

FAQ

 • Hva er omsluttende lyd, 3D-lyd?
  I mange år har man snakket om surroundlyd. Med omsluttende lyd snakker vi om en dimensjon til, nemlig høyde. Vi regner med at dette skal bli fremtidens lydteknologi, sammenlignbart med overgangen fra mono til stereo tidligere.

  I tillegg til den kjente surround-plasseringen (øre-nivå/surround-layer) bruker vi ulike høydesjikt for å plassere lydelementene i et tredimensjonalt miljø som omslutter lytteren.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hva betyr "AMBEO"?
  AMBEO er Sennheisers program og varemerke for 3D-lyd, som vil dekke produkter for omsluttende lyd og teknologier for hele lydsignalkjeden, fra opptak til miks og signalbehandling til gjengivelse.

  AMBEO-produktene vil bli konstruert for å levere omsluttende lydopplevelser med eksepsjonell følelsesmessig påvirkning. Mens stereolyd og også formatene 5.1 eller 7.1 gjengir lyd i ett ""plan"", introduserer AMBEO i 9.1 en økning av høyden som skaper følelsen av at ""man er til stede"". Denne lydopplevelsen har blitt sammenlignet med overgangen fra mono til stereo som fant sted i forrige århundre. AMBEO 3D-lyd er så realistisk at den kommer til å viske ut grensene mellom virkelighet og avspilling, og mellom ekte og kunstige lydkilder.

  Sennheiser har fra starten avdekket sitt strategiske fokus på 3D-lyd, og slik blir AMBEO® en invitasjon til deg, brukere og teknologipartnere over hele verden, til å inkludere sine ideer, tilbakemeldinger og krav i forbindelse med design av selskapets 3D lydløsninger, for på den måten å kunne forme lydens framtid, sammen med Sennheiser.

  AMBEO vil sette standarder innenfor området omsluttende lyd, og skape en helt ny lydopplevelse som for alltid vil forandre både musikk og lyd. Med Sennheisers brede lydekspertise og produktutvalg vil de mange ulike bruksområdene dekke alt fra musikkopptak, film og 3D-lydinstallasjoner til gaming, sportssendinger og avspilling på personlige enheter.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • På hvilken måte er AMBEO annerledes enn andre lydformater?
  AMBEO-produktene vil bli konstruert for å levere omsluttende lydopplevelser med eksepsjonell følelsesmessig påvirkning. Mens stereolyd og også formatene 5.1 eller 7.1 gjengir lyd i ett "plan", introduserer AMBEO i 9.1 en økning av høyden som skaper følelsen av at "man er til stede". Denne lydopplevelsen har blitt sammenlignet med overgangen fra mono til stereo som fant sted i forrige århundre. AMBEO 3D-lyd er så realistisk at den kommer til å viske ut grensene mellom virkelighet og avspilling, og mellom ekte og kunstige lydkilder.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hva er mulige bruksområder for AMBEO VR Mic?
  Den diskré, fleksible og brukervennlige mikrofonen ble konstruert spesielt med tanke på innholdsprodusenter for Virtual Reality. Sennheisers VR-mikrofon vil gi både erfarne lyddesignere og nykommere innenfor 3D-lyd mulighet til å ta opp omgivelseslyd ved å fange inn 4 kvadranter i høykvalitetsstandard. På den måten vil mikrofonen være et stabilt verktøy i enhver live-preget VR-produksjon.

  Denne innovative 3D-mikrofonen vil være et viktig verktøy ved VR-produksjoner. Mikrofonen er konstruert i samarbeid med innholdsprodusenter for VR og så fintunet i et omfattende kreatørprogram med deltakere innenfor VR-lyd- og videobransjen fra hele verden. Mikrofonen benytter fire kardioide kondensatorkapsler i et tetrahedralt arrangement; signalene konverteres til B-formatfiler i en digital arbeidsstasjon for lyd ved hjelp av kodingsprogramvaren som følger med. A-B-enkoderen vil bli levert som VST-, AU- og AAX-plugins for Mac eller Windows.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvordan settes AMBEO VR Mic opp ved korrekt bruk?
  Mikrofonen brukes parallelt med VR-kameraets mikrofon for en full VR-opplevelse.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvorfor har AMBEO VR Mic fire kapsler?
  De fire kapslene er arrangert i en tetrahedral klynge (cluster). Dette gjør at man kan fange inn
  lyd fra alle retninger og levere det som kalles Ambisonics A-Format.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hva slags utgangssignaler har AMBEO VR Mic?
  AMBEO VR Mic leverer 4 x lydsignaler (en for hver kapsel) via en multikontakt nederst på mikrofonen. En spesiell kabel splitter deretter de enkelte lydkanalene i 4 x standard XLR 3F-kontakter som er identifisert med tall og etter farge.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Trenger AMBEO VR Mic fantommating?
  Ja, AMBEO VR Mic krever 4 x 48 V fantommating (hver kapsel er en separat kanal).

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hva er Ambisonics, og hvorfor er dette relevant for VR?
  Sennheiser AMBEO VR Mic fungerer i Ambisonics. Ambisonics fanger inn lyden i helsfærisk surround fra ett enkelt punkt i rommet, ikke bare horisontalt, men som dekker også lyden jevnt over og under. Ambisonics ble utviklet på 1970-tallet og ble da mest brukt til musikkopptak. Ambisonics har ikke utganger som korresponderer med høyttalere, men gir en høyttaleruavhengig representasjon av lydfeltet som kalles B-format. Dette gjør at vi nærmest kan rotere mikrofonens orientering i alle retninger og plassere lydkilder uavhengig av høyttalerposisjoner.

  B-format kan dekodes til eksisterende høyttaleroppsett eller rendres binauralt (ved å bruke HRTF) til hodetelefoner.

  B-formatrepresentasjon kan endres dynamisk ved bruk av hodetelefoner som sporer hodets bevegelser eller med gyroer i smarttelefoner – dette vil gjøre at lyden spinner når man opplever 360°-videoer.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • What are the main use cases?
  • - Cinematic Virtual Reality
  • - Linear action based virtual reality
  • - Capture of live action as in traditional film
  • - Capture of ambiances for VR Games and other interactive Virtual Reality content
  • - Capture of sound beds for game sound design
  • - Livestreamed VR content
  • - Livestreamed content focused on sports or current events


  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvor plasserer jeg mikrofonen?
  3D-lydfeltet fanges opp sfærisk fra et punkt i lydfeltet der AMBEO VR Mic er plassert. Når AMBEO VR Mic brukes sammen med en 360° kamerarigg, bør den monteres så sammenfallende som mulig med den. Plasser ”Front”-merkingen på AMBEO VR Mic på linje med der kameraet skal ha fronten.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvordan prosesserer og lytter jeg til Ambisonics lydformat?
  AMBEO VR Mic leverer førsteordens Ambisonics A-format som må konverteres til B-format. Denne konverteringen er en helt vesentlig del av mikrofonens funksjonalitet og lyd. Du må laste ned og installere Sennheiser konverter AMBEO A-B (lenke under) og laste dette inn i en 4-kanals stripe på din foretrukne Digital Audio Workstation. Ambisonics kan dekodes til 3D binaural stereo med f.eks. Noisemakers AmbiHead plugin.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hva er forskjellen mellom utgangsstandardene, og hvilken bør jeg velge?
  På utgangen av AMBEO A-B konverter kan du velge mellom ”Classic FuMa” og ”ambiX”. Forskjellen er i Ambisonics kanalrekkefølge og -nivåer. Hvilket man bør velge, er avhengig av arbeidsflyt og mulige andre signaler og/eller verktøy i ambisonics, som alle må være i samme format. For opplasting til YouTube 360 velg alltid ”ambiX” for å være i samsvar med den romlige lydprosesseringen som gjøres i nettleseren.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )
 • Hvordan kan jeg bruke A-B-konverteren i Logic Pro X?
  Sett opp et LCRS-spor eller kvadrofonisk surround-spor i Logic.

  Gå til Preferences → Advanced Tools → Show Advanced Tools og aktiver Surround.
  Gå deretter til filen → Project Settings → Surround Format og velg enten LCRS eller Surround.
  Opprett til slutt et surroundspor ved å velge Track → New Tracks → Audio og velg Surround for både inn- og utgang.
  Plugin skal nå være tilgjengelig som Audio Unit på dette sporet.

  AMBEO VR Mic ( #507195 )

Technical Data

 • Dimensjoner
  215 x 49/25 mm (L x D)
 • Frekvensrespons
  20 Hz to 20 kHz
 • Maks. SPL
  130 dB(A) for 1 kHz
 • Transduserprinsipp
  Pre-polarized condenser microphone
 • Vekt
  1.060 g
 • Microphone connector
  DIN12M, use enclosed adapter cable to convert to 4x XLR3M Polarity: Pin1 (GND), Pin2 (+), Pin3 (-)
 • Mønster for opptak
  4x cardioid, in A-format arrangement (1: front-left-up [FLU], 2: front-right-down [FRD], 3: back-left-down [BLD], 4: back-right-up [BRU])
 • Nominal impedance
  Approx. 200 Ω
 • Min. terminating impedance
  1000 Ω
 • Storage temperature
  -20 °C to 70 °C (-4 °F to 158 °F)
 • Operating temperature
  -10 °C to 55 °C (14 °F to 131 °F)
 • Ekvivalent støynivå
  18 dB-A as per IEC 61672-1 / 27 dB CCIR as per CCIR 468-3
 • Strømtilførsel
  4x phantom powering (P48) as per IEC 61938 (48 ± 4 V), 3.5 mA each
 • Sensitivitet
  31 mV/Pa (-30 dBV)
 • Operating relative humidity
  Max 90% at 40 °C
 • Matrix reference
  Center of the capsule holder
 • Mixing to B-format
  W = FLU + FRD + BLD + BRU / X = FLU + FRD – BLD – BRU / Y = FLU – FRD + BLD – BRU / Z = FLU – FRD – BLD + BRU

Nedlastinger

 • Misc
 • EU samsvarserklæring
  • EU Declaration of Conformity AMBEO VR MIC (660 KB) Download

 • Hurtigguider
 • Applikasjonsprogramvare
  • AMBEO A-B converter (v1.2.0) for Mac OS X (3.8 MB) Download

   Mac OSX 10.11, 10.12: ProTools (AAX), Reaper (VST, AU), Cubase (VST), Nuendo (VST), Logic Pro X (AU)

  • AMBEO A-B converter (v1.2.0) for Windows (28 MB) Download

   Windows 10, Windows 8, Windows 7: Reaper (VST), Pyramix (VST)

 • Bruksanvisning
  • Instruction Manual AMBEO VR Mic & AMBEO A-B converter (HTML) Download

 • Technical Information
 • Technical Drawings
 • Safety instructions and regulatory information
  • Safety instructions AMBEOVR MIC (1.3 MB) Download

Om AMBEO 3D Audio

AMBEO er Sennheisers program og varemerke for ekte omsluttende 3D-lyd, designet for å skape lydopplevelser med en utrolig kraftig følelsesmessig påvirkning. Programmet vil omfatte produkter og teknologier for hele lydsignalkjeden, fra opptak til miks og prosessering helt fram til gjengivelse av lyden.

AMBEO opererer med en høydeheving som gir lyden tilbake dens naturlige tredimensjonale karakter, og skaper en helt ny opplevelse, en opplevelse som for alltid vil endre musikk og lyd. AMBEO-produktene er konsekvent utviklet med en tidlig involvering av brukere, produsenter, innholdsleverandører og teknologipartnere over hele verden. Slik skaper vi verktøy som ikke bare passer deres krav, men som vil forme lydens framtid.

Newsletter subscription