Ulrike Schwarz Anderson

AMBEO ekspertberetninger

Ulrike Anderson, født Schwarz, er en lydtekniker og produsent for akustisk musikk innenfor radio, TV og platebransjen.

Det å spille inn 2017 Chelsea Music Festival i AMBEO 3D-lyd var for oss en spennende mulighet til å prøve ut Sennheisers nyeste teknologi for omsluttende lyd. Vi hadde deltatt på festivalen ved tidligere anledninger, så vi visste at vi hele veien kunne forvente prestasjoner i verdensklasse. Det viktigste stedet for disse framføringene var det katedrallignende interiøret i den tyske lutherske St. Paul-kirken. Dette er et sted som er kjent for audiofile klassiske innspillinger og jazzinnspillinger på 80- og 90-tallet, som både er nydelige akustisk sett og fantastisk intime. Min mann og kollega Jim Anderson og jeg hadde lært om AMBEO-formatet i Sennheisers pop-up-butikk i SoHo. Vi visste umiddelbart at AMBEO ville være

„perfekt for å fange inn denne spesielle hendelsen på en måte som ikke bare omfatter notene som ble spilt, men energien og opplevelsen av å være i rommet under framføringen.“
Ulrike Anderson

Vårt oppsett for dette arrangementet omfattet de åtte mikrofonene som var hengt over publikum, påkrevd for å generere AMBEO cube, pluss et ekstra frontvendt stereo A/B-par pekende mot scenen – alle sammen Sennheiser-mikrofoner, mange av dem modeller vi tidligere har basert oss på, ved en rekke innspillinger og i alle slags formater. Dette oppsettet gir oss dels det perspektivet som publikum i rommet opplever live, men også et optimalisert opptak på grunn av mikrofonene som står tettere på. Slik sikret vi oss tilstrekkelig mulighet til å få ut den beste opplevelsen når vi mikset opptaket.

Dette oppsettet kan så absolutt gjengi lyd med en nøyaktighet som er helt bemerkelsesverdig. Især instrumenter med mye bass lyder merkbart bedre når du tar dem opp i 3D, så jeg forventet at både framføringen og klarheten i opptaket skulle bli helt usedvanlig god. Jim og jeg har begge lang erfaring med å jobbe i 5.1 surround, og allerede i 2006 fikk jeg selv opplæring på 22.2-systemer i Japan. Vi føler at AMBEO representerer et spennende sprang framover for tredimensjonal lyd. Det er flott å få være med på å ta disse tingene inn i neste dimensjon, sammen med Sennheier, og vi er svært oppsatt på å gå inn i disse miksene, og få fram magien i Chelsea Music Festival.

Om Ulrike Anderson

Ulrike Anderson, født Schwarz, er en lydtekniker og produsent for akustisk musikk innenfor radio, TV og platebransjen. Hennes innspillinger har mottatt en rekke tyske og internasjonale nominasjoner og priser. Innspillingene har mottatt to Echo Klassik Awards, Preis der Deutschen Schallplattenindustrie, Ars Acoustica, Diapason d’Or, en Grammy-nominasjon og en rekke andre.

I oktober 2015 mottok hun Audio Engineering Societys Fellowship Award ved den 139. AES Convention i New York.
Ulrike Schwarz var AES Governor fra 2004 til 2006.

Ulrike Anderson mottok sin Tonmeister-grad fra Hochschule der Künste Berlin (universitetet for kunst i Berlin) i Tyskland. Hun har også en Executive Master of Business Administration i “Innovation and Business Creation” fra Technische Universität München (München tekniske universitet) i Tyskland. Fra 2001 til 2015 var hun ansatt i Bayerischer Rundfunk i München i Tyskland, som senior lydtekniker for store orkester- og jazzproduksjoner. For tiden holder hun på å bygge opp produksjonshuset Anderson Audio New York, Inc.

Ulrike har fått intensiv opplæring i 5.1 surround-lyd fra Akira Fukada ved NHK (Nihon Hoso Kyokai) i Tokyo i Japan, og hun deltok i eksperimenter med 22.2 med Kimio Hamasaki ved NHKs forsknings- og utviklingslaboratorium i Tokyo i Japan i 2006. Hennes første 9.0-innspilling var av Robert Schumanns oratorium “Das Paradies und die Peri” med det bayerske radiosymfoniorkester og -kor under Sir Simon Rattle i Herkulessaal i München i Tyskland i 2010. Denne innspillingen ble presentert på AES’ 40. internasjonale konferanse “Spatial Audio – Sense the Sound of Space” i Tokyo i Japan i 2010.

Hun har gjort mer enn 50 innspillinger og direktesendinger av orkesterprosjekter med det bayerske radiosymfoniorkester og -kor i 5.0 surround og har produsert symfoniske prosjekter med Stavanger Symfoniorkester i Norge, i 5.1 surroundlyd og i 9.1 Immersive 3D Audio.

Om Ulrike Anderson

Eksperthistorier for høyttalere

Paul Geluso

Paul Geluso har blitt kreditert som mikse- og masteringtekniker, produsent og musiker på hundrevis av musikk- og filmtitler. Hans arbeider som komponist og lyddesigner har blitt vist internasjonalt, og han har mottatt støtte fra New York State Council for the Arts og fra Meet The Composer.

Małgorzata Albińska

Małgorzata Albińska-Frank er en polsk lydtekniker og musikkprodusent. Hun studerte musikkproduksjon og lyddesign ved Fryderyk Chopin musikkakademi i Warszawa. Etter eksamen fra videregående skole i 1989 startet hun sin karriere som frilanslydtekniker, innspillingssjef og musikkprodusent – først i Warszawa, deretter i Sveits og Tyskland. Siden 1993 har hun vært lærer i opptaksteknikk ved FHNW Academy of Music i Basel i Sveits, hvor hun også bor.

Benoît Gilg

Benoît Gilg er fortsatt ung, men har allerede jobbet med lyd mer enn halve livet.
Etter en start på karrieren der han slår seg sammen med kommende stjerner i parisisk frijazz og især gjør opptak med Akosh S. Unit, bestemmer han seg for å utvide sin horisont ved å ta ansvar for monitormiksen på Mireille Mathieus og Juliette Grecos turneer. På den måten utvikler han en egen evne til fleksibilitet.

Dan Shores

Daniel Shores har vært nominert til GRAMMY® tre ganger. Han startet sin profesjonelle karriere hos Sono Luminus, først som assisterende tekniker, deretter som tekniker og så som leder av plateselskapet. Med de endringene som nå har skjedd i selskapsstrukturen, er Daniel nå tilbake og gjør det han liker aller best – å være lydtekniker. Daniels fokus har i mange år vært fascinasjonen for lyd og det mål å skape mest mulig uberørte musikkopptak, slik at lytteren opplever en mest mulig engasjerende interaksjon med musikken.

György Mohai

György Mohai, lydtekniker, miksetekniker og lyddesigner basert i Budapest i Ungarn – et nøkkelmedlem i den unge ungarske lydteknikergenerasjonen. Helt fra tidlig barndom holdt han på med musikkstudier og gikk også på fakultetet for jazzvokal ved Kőbánya-konservatoriet, en videregående opplæring der mange kjente ungarske musikere har gått. I 2010 oppnådde han graden Sound Director BA ved University of Theatre and Film Arts. Hit har han senere ofte kommet tilbake for å holde forelesninger.

Ulrike Anderson

Ulrike Anderson, født Schwarz, er en lydtekniker og produsent for akustisk musikk innenfor radio, TV og platebransjen. Hennes innspillinger har mottatt en rekke tyske og internasjonale nominasjoner og priser. Innspillingene har mottatt to Echo Klassik Awards, Preis der Deutschen Schallplattenindustrie, Ars Acoustica, Diapason d’Or, en Grammy-nominasjon og en rekke andre.

Registrer deg for nyhetsbrevet og bli med i AMBEO-fellesskapet

Kontakt oss dersom du har tilbakemeldinger eller kommentarer til AMBEO Music Blueprints eller ønsker å dele dine erfaringer og bli omtalt i en ekspertberetning.

Newsletter subscription