Henrik Oppermann

Ambeo ekspertberetninger

Henrik Oppermann er lydsjef hos Visualise. Henrik er en ledende spesialist innenfor 3D-lyd og har med seg over 10 års erfaring med location lydopptak i studiolydkvalitet for film, reklame, kunder i musikkbransjen og 3D lydinstallasjoner.

Med den utviklingen av teknologi som finner sted innenfor video, befinner vi oss i en omsluttende verden av 360 video og 3D-lyd. Dette muliggjør bruk av eksisterende teknologi, som stereoskopiske bilder og ambisonics. Ambisonics er veien å gå for bruk sammen med 360 Video-Sphere, fordi det er motstykket innenfor lyd. 3D-lyd i VR løser problemer innenfor det som kalles historiefortelling (storytelling). Har kan man lede publikum via lyd-cues. Men det introduserer også spørsmål om hvordan vi mikser musikk i dag.

„Ved å benytte VR mik + Stems kan man lage en miks som kan tilpasses ethvert medium. “
Henrik Oppermann

Vi produserte noen få musikkframføringer ved Visualise og jobbet med band som Kasabian og Imagine Dragons. Min måte å ta opp livemusikk til bruk sammen med 360 video er å benytte mikrofonen AMBEO VR med tilleggsspor som tas opp via miksebordet.

Kombinasjonen av disse to gjør at jeg kan frambringe enhver lytteposisjon i rommet der framføringen foregår. Jeg bruker VR Mic til atmosfærelyd og enkeltsporene til romlige lydkilder. Dette er viktig der man har mange kameravinkler, som kan være befinne seg enten hos publikum eller på scenen – for å skape en opplevelse som er unik for VR.

På produksjoner av denne størrelsen vil det vanligvis finnes en mikser med mulighet for opptak av disse enkeltsporene.

VR Mic gir deg et svært fleksibelt alternativ i postproduksjonsprosessen. Du kan gjøre om hele sfæren til bare den vinkelen du trenger, og også flytte vektleggingen til de retningene du ønsker å benytte. Med de rette plugins kan du til og med equalise forskjellig i de ulike delene av lydsfæren.

Ved å benytte VR mic + Stems kan du lage en miks som kan tilpasses ethvert medium. Dette kan være vanlig stereolyd, dynamisk binaural lyd for hodetelefoner eller høyttalerrigger av enhver type.

Om Henrik Oppermann

Henrik Oppermann er lydsjef hos Visualise. Henrik er en ledende spesialist innenfor 3D-lyd og har med seg over 10 års erfaring med location lydopptak i studiolydkvalitet for film, reklame, kunder i musikkbransjen og 3D lydinstallasjoner. Fra han begynte å jobbe i studio i 2014, har Henrik arbeidet med over 40 virtual reality-prosjekter, gjort opptak av binaural lyd på en rekke krevende steder som for eksempel lavtflygende militærfly, Formel 1-biler, flyktningleirer, fjelltopper samt ulike konsertsaler rundt om i verden. Henrik er ekspert innenfor sitt felt og har utviklet maskinvare og programvare/lydprogrammer for VR-samarbeid med ledende lydpartnere, alt for å kunne levere best mulig omsluttende lyd.

Henrik betrakter 360-bildet som et partitur for interaktive lydlandskaper og har utviklet en rekke unike typer av arbeidsflyt for å kunne levere en best mulig omsluttende lydopplevelse.

Om Henrik Oppermann

Registrer deg for nyhetsbrevet og bli med i AMBEO-fellesskapet

Kontakt oss dersom du har tilbakemeldinger eller kommentarer til AMBEO Music Blueprints eller ønsker å dele dine erfaringer og bli omtalt i en ekspertberetning.

Feltene merket med * må fylles ut!

Image Credit: Nicolas Büchi / ZHdK Cast

Newsletter subscription