Da Fritz Sennheiser grunnla selskapet i 1945, startet han en satsing som i dag ville blitt kalt en "oppstartsvirksomhet". Selskapet startet riktignok ikke i en garasje, men historien ligner veldig på den klassiske oppstartfortellingen, med en virksomhet som begynte i et våningshus i nærheten av Hannover. Fritz Sennheiser oppdaget raskt de hurtigvoksende forretningsmulighetene som fantes, ved å bruke den kunnskap og de ferdigheter han hadde tilegnet seg i sin tidligere vitenskapelige karriere, dette for å møte for et stort behov for måleinstrumenter og mikrofoner.
Dette var bare starten på en historie om innovasjon og jakt på nye ideer. I dag fortsetter denne historien: Når du besøker vårt hovedkontor for å lytte på et produkt, lære mer om produktet, eller for å delta på en fabrikkomvisning, vil du fortsatt føle den samme lidenskapen og den uopphørlig drivkraften etter det aller ypperste, og etter nye oppdagelser.
Fritz Sennheiser grunnla Laboratorium Wennebostel ("Labor W", som på engelsk blir Lab W) i juni 1945. Helt i starten da selskapet ble grunnlagt, ble det produsert måleinstrumenter som ble solgt til Siemens. Våningshuset der selskapet ble grunnlagt, er fortsatt en del av forretningslokalene våre. Selskapet ble i 1958 omdøpt til Sennheiser electronic, og det endret sin juridiske form til Sennheiser electronic GmbH & Co. KG i 1996.
I 1945 ga Siemens laboratoriet i oppdrag å rekonstruere en mikrofon fra en østerriksk leverandør, denne ble lansert i 1946 som MD 1. Samme år begynte Sennheiser å utvikle sin egen mikrofon, MD 2, og denne ble en utvidelse av selskapets produktutvalg fra 1947.
MD 82, den første shotgunmikrofonen, ble produsert fra 1956. På begynnelsen av 1960-tallet startet Sennheiser med forskning og utvikling innenfor teknologi for kondensatormikrofoner, noe som fikk videre anvendelse innenfor innspillingsteknologi for filmsett og i TV-studioer.
I 1957 introduserte Labor W et trådløst mikrofonsystem for profesjonell bruk på TV, utviklet i samarbeid med NDR. Det trådløse mikrofonsystemet ble fra 1958 markedsført sammen med Telefunken som "Microport".
I 1960 introduserte Sennheiser den dynamiske mikrofonen MD 421, som fremdeles produseres og er i salg.
I 1968 lanserte Sennheiser HD 414, verdens første hodetelefon med åpen bakside, som fortsatt er den mest solgte hodetelefon av full størrelse gjennom tidene. Visste du at vi fortsatt lagerfører kablene og de ikoniske gule øreputene som reservedeler?
1971: MD 441 introduseres: Modellen er blitt en mikrofoniklassiker.
I 1974 ble lyden romlig: Med MKE 2002 stereomikrofon til å ha på hodet ble det mulig å foreta binaurale lydopptak etter kunsthodeprinsippet.
På slutten av syttitallet bidro den første Microport flerkanalsmottakeren og utvikling av et kompandersystem til en avgjørende forbedring av trådløs mikrofonteknologi.
Prof. Dr. Fritz Sennheiser overlater ledelsen av selskapet til sin sønn, Prof. Dr. Jörg Sennheiser.
1988 var startpunkt for internasjonaliseringen av familiebedriften: Det første salgsdatterselskapet, Sennheiser France, ble stiftet. Over tid har ytterligere datterselskaper kommet til; i dag har vi 21 datterselskaper over hele verden.
1988: Hodetelefonen HD 25 kommer på markedet. Den ble opprinnelig konstruert som en profesjonell monitorhodetelefon, og ble også brukt som hi-end hodetelefon om bord i Concorde, før den fortsatte å erobre DJ-båser over hele verden. I 2013 markerte vi 25-årsjubileet for HD 25, med en gjenvisitt og en feiring av denne legendariske hodetelefonens historie.
Sennheiser tok over studiomikrofonprodusenten Georg Neumann fra Berlin i 1991, og integrerte mikrofonproduksjonen i Sennheisers egen fabrikk i Wennebostel.
I 1991 kom Orpheus elektrostatiske hodetelefoner på markedet. I flere tiår ble denne modellen, laget i begrenset antall, ansett som de beste hodetelefonene i verden. I 2015 presenterte Sennheiser HE 1, etterfølgeren til legendariske Orpheus.
1998: Mikrofonserien evolution ble lansert, fulgt av den trådløse mikrofonserien evolution i 1999. Og helt opp til i dag benytter mange av verdens største stjerner våre evolution-mikrofoner - en kontinuerlig suksess som vi feiret da vi nådde «20 år med evolution» i 2018.
I 2000 ble MKH 800 den første studio kondensatormikrofon som dekket hele frekvensområdet for de nye digitale lydformatene, med kun ett transdusersystem.
2005: Sennheiser kjøper høyttalerprodusenten Klein + Hummel.
Daniel Sennheiser, barnebarn av grunnleggeren, begynte i selskapet i 2008, og i 2010 begynte også broren, Dr. Andreas Sennheiser. Begge er aksjonærer i selskapet.
2009: Sennheiser presenterer HD 800, en ny hi-end referansehodetelefon.
Radiomikrofonsystemet Digital 9000 ble introdusert i 2012. Det er det eneste digitale trådløse UHF mikrofonsystemet i verden som fungerer uten datareduksjon.
Den første modellen av hodetelefonserien MOMENTUM ble lansert i 2012. En rekke kablede og trådløse produkter kom også på markedet.
I 2013 tok Dr. Andreas Sennheiser og Daniel Sennheiser på seg ansvaret som administrerende direktører for Sennheiser electronic GmbH & Co. KG. De administrerer selskapet som ’’co-CEOs’’ med like rettigheter i en todelt ledelse uten deling av ansvar. Fra 1996 var professor Dr. Jörg Sennheiser styreleder for Sennheisers representantskap, en rolle han sa fra seg i 2015.
I 2014 grunnla Sennheiser det nye datterselskapet "Sennheiser Streaming Technology GmbH (SST)", som utvikler strømmeløsninger for program- og maskinvare.
I 2016 presenterte selskapet sitt AMBEO 3D lydteknologiprogram, og vi lanserte også AMBEO VR Mic dette året. Som første AMBEO-produkt for forbrukermarkedet ble AMBEO SMART HEADSET annonsert i 2017. I 2019 lanserte vi AMBEO Soundbar, et produkt som muliggjør en romlig lydopplevelse i 5.1.4-format. Finn ut mer om AMBEO her.
I 2017 introduserte Sennheiser TeamConnect Ceiling, en takmikrofon for konferanserom som ved hjelp av dynamisk stråleformende teknologi automatisk tar opp det som blir sagt i rommet.
Digital 6000 trådløs mikrofonserie ble lansert i 2017.
2019: Sennheiser kjøpte en majoritetsandel i Dear Reality, et selskap som spesialiserer seg på romlige lydalgoritmer og VR/AR lydprogramvare.