Dine Nye Kolleger

"Sennheiser antaa työntekijöilleen mahdollisuuden kehittyä."

Axel | Projektipäällikkö, akustinen ja muunninteknologia | Wennebostel, Saksa

"Sennheiser antaa työntekijöilleen mahdollisuuden kehittyä."

Oma tarinani

Tulin Sennheiserin palvelukseen vuonna 1985 insinööriopintoihini kuuluvaan harjoitteluun. Sen jälkeen siirryin käämien ja kalvojen tuotantojärjestelmien pariin, minkä jälkeen liityin ”puoli-itsenäisten työryhmien” pilottihankkeeseen. Vuonna 1997 olin mukana luomassa ensimmäistä täysin automaattista mikrofonien ja kuulokkeiden tuotantolinjaamme. Vuonna 2000 suoritin koneenrakennuksen tutkinnon iltakoulussa ja siirryin tuotantoprosessien optimointiyksikköön. Ensimmäinen tehtäväni projektipäällikkönä oli vuonna 2006 kuluttajatuotteiden kehittämisosastolla. Vuodesta 2010 lähtien olen työskennellyt akustisen ja muunninteknologian tutkimusprojektin päällikkönä.

Roolini Sennheiserilla

Projektipäällikkönä vastaan projektien seurannasta ja niiden pitämisestä suunnitellun budjetin ja aikataulun puitteissa. Projektien johtamiseen Sennheiserilla kuuluvat kaikki vaiheet alkuperäisen idean lukkoonlyömisestä aina massatuotannon aloittamiseen asti. Työni on erityisen mielenkiintoista, koska siihen kuuluu niin monenlaisia tehtäviä ja se on yhteydessä niin moniin muihin alueisiin. Nautin valtavasti haasteista ja pidän työskentelystä eri kollegoiden kanssa kansainvälisissä tytäryhtiöissämme. Lisäksi tunnen oloni hyvin ”kotoisaksi” työympäristössämme.

"Työ Sennheiserilla tarjoaa kaikkea, mistä pidän."

Heidrun | Toimitusketjun hallinta / logistiikka | Wennebostel, Saksa

"Työ Sennheiserilla tarjoaa kaikkea, mistä pidän."

Oma tarinani

Aloitin Sennheiserilla vuonna 1997 liiketoimintaprosessien uudelleensuunnitteluosastolla. Huomasin kuitenkin pian taipumukseni logistiikan saralla ja siirryin jakelulogistiikan johtotehtäviin vuonna 1999. Toimitusketjun johtajana vastaan nyt Sennheiser-konsernin maailmanlaajuisten logistiikkaprosessien suunnittelusta ja toteutuksesta. Nautin yhteistyöstä eri puolilta maailmaa tulevien kollegoiden ja tiimien kanssa monimutkaisten kansainvälisten logistiikkaprojektien yhteydessä. Logistiikka ei pysähdy koskaan — toimintaa on aina, mikä on hieno asia. Mielestäni Sennheiser tarjoaa täydellisen työympäristön: se on keskisuuri, perheomistuksessa oleva yritys, jolla on laadukas tuotemerkki, maailmanlaajuista toimintaa ja projekteja sekä tuotteita, joihin voin täysin samastua.

Roolini Sennheiserilla

Työni on erittäin monipuolinen ja vaatii monenlaisten haasteiden hallintaa, jotka liittyvät toimitusketjun nopeuteen ja hallittavuuteen. Hyödyntämällä syvällistä prosessituntemustani voin suunnitella ja toteuttaa logistiikkaprosesseja Sennheiserille yhdessä eri puolilla maailmaa työskentelevien kollegojeni kanssa. Jokapäiväisessä liiketoiminnassa erityisen haastavaa on toimitusketjun tulosten tarkkailu ja mahdollisten ongelmien ratkaiseminen.

Mikä tekee Sennheiserista niin hyvän työnantajan? Kulttuuri, ilmapiiri, yhteenkuuluvuuden tunne ja monet sosiaaliset tekijät (eläke, terveydenhuolto, koulutus...). Minusta on huomattavaa ja ihailtavaa, että Sennheiser arvostaa koordinoitua kansainvälistä hallintorakennetta. Mielestäni Sennheiser onnistuu täydellisesti perinteen ja arvojen yhdistämisessä erittäin moderneihin strategioihin. Minulla on vapaus tehdä itsenäistä työtä hienossa ympäristössä ja erittäin mielenkiintoisissa tehtävissä.